
Sağlıkçılar
Dişhekimliği Alanında Sağlıkta Dönüşümün Etkileri
Sağlıkta Dönüşüm Programı Dişhekimliği mesleği ve ağız diş sağlığı alanını da etkisi altına almıştır. WHO ağız ve diş sağlığını; ‘bireyin ısırma, çiğneme, gülme, konuş...
Sağlıkta Dönüşüm Programı Dişhekimliği mesleği ve ağız diş sağlığı alanını da etkisi altına almıştır. WHO ağız ve diş sağlığını; ‘bireyin ısırma, çiğneme, gülme, konuş...
Maskeden, aşıdan ve COVID haberlerinden herkesin bunaldığı bu dönemde Sağlık Bakanlığı’nın aşılara ilişkin çağrısı “aşı olsam mı, olmasam mı?” sorusunu gündeme...
Hekimlerin haklarını konuşuyor olması bile çok önemli bir aşama.
Halen sorulacak pek çok soru olmakla birlikte, temel bazı soruları sorduğumuza ve bunlara cevaplar aradığımıza göre, bu cevapların nasıl çözüme dönüşebileceğini de irdelememiz gerekir.
Şimdiden soralım. Sormakla kalmayalım, cevaplar arayalım, çözümler bulalım, birbirimize akıl-fikir ve omuz verelim.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i 08 Şubat 2022 Tarihli ve 31744 Sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete ’de yayımlandı.
Hastanın hekimle karşılaşıp yakınmalarını anlatması ile hasta hekim ilişkisinin başladığı varsayılsa da uygulamada hastanın sağlık kuruluşuna başvurması ile başladığı kabul edilir.
“İyi Dişhekimliği” bunların yanı sıra dişhekiminin toplumsal iyilik halini bozan diğer her türlü sosyal, kültürel, çevresel, hukuksal, ekonomik ve ülke yönetimi gibi alanlarda da gerekli hassasiyetleri göstermesi ile tam olarak tanımını bulur.
Sağlık hizmetlerinin finansmanı için yeterli kaynak mevcuttur. Elinizi vatandaşın cebinden çekiniz!
Gebelik sonlandırma ve üreme sağlığı konusunda tıp eğitimi, araştırma, her basamaktaki hizmet sunumu ve uygulama alanına dair eksiklikleri ve mücadele alanlarını bu forumda tartışmaya ne dersiniz?
Covid-19 maruziyeti açısından yüksek risk altında çalışan sağlık çalışanları için hastalığı varsayımsal olarak işyerinden kaptığı önemli bir karinedir. Karinelerin aksi ispat edilmedikçe kabulü gereklidir.
Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca vatandaş eğer yeni bir düzenleme yapılmaz ise bu pandemi döneminde kamu sağlık hizmetinden yararlanamayacak.
Hukukun, sağlığı ticari tıp uygulamalarına yönlendiren, insan hakkı olmaktan çıkararak tüketici hakkına indirgeyen bu hatalı yasal düzenlemelerinin değiştirilmesini talep etmeliyiz.
Ülkemizde asgari ücret tartışmaları toplumu en çok etkileyen konuların başında geliyor.
Peki bugünlerde tartışmalara neden olan Sağlıkta Dönüşüm Programı nasıl yürürlüğe sokuldu?